perjantai 20. marraskuuta 2015

Pentusuunnitelmia!

Sokerin toinen pentue on suunnitteilla tulevalle talvelle. Sokeri piti todella pitkän kiimattoman tauon ensimmäisen pentueensa jälkeen, mutta nyt hormonit ovat alkaneet taas hyrrätä siinä määrin, että treffisuunnitelmia täytyy edistää ihan tosissaan.

Sokeri kävi tällä viikolla sydäntutkimuksissa ja sen sydän todettiin ultraäänitutkimuksessa täysin normaaliksi. Tärkein poissuljettava sairaus on kissojen yleisin sydänsairaus hypertrofinen kardiomyopatia (HCM), mutta ultra näyttää tietysti sydämen rakenteen myös muilta osin. Ultra tehtiin tässä vaiheessa, koska nuoremmilla kissoilla sitä ei pidetä luotettavana. Siitä syystä emme tehneet ultraa ennen ensimmäistä pentuetta, sydän on toki kuunneltu moneen kertaan pennusta lähtien. Egyptinmaulla ei tietääksemme nykyään HCM ole ollenkaan yleinen ongelma, mutta parasta on pelata varman päälle tässä asiassa. Tiedossamme ei ole yhtään sairaustapausta Suomessa.

Sokerin sulhaseksi on näillä näkymin pääsemässä hurmaavan komea ja lihaksikas kollipoika Bias. Bias on väriltään hopeatäplikäs, mutta emme tiedä, periyttääkö se mustasavua. Todennäköisesti pennut ovat hopeatäplikkäitä, mutta mustasavuillekin on siis teoreettinen mahdollisuus. Bias on vuoden ikäinen tsekkipoika, joka on kotiutunut Pohjanmaalle hyvin. Sukutaulultaan Bias on hyvin erilaista, vanhaa keski-eurooppalaista maulinjaa. Ulkonäöltään tyypissä on paljon samanlaisia piirteitä Sokerin kanssa, joten odotamme mielenkiinnolla, millaisia pentuja mahdollisesti on tulossa.

Sokeri <3 Kuva: Anniina Huttunen

Pennuista on tullut jo poikkeavan paljon kyselyitä, mutta mitään varmaa emme kenenkään kanssa sovi, ennen kuin pennut ovat syntyneet ja varttuneet jonkin aikaa. Kannattaa ottaa kuitenkin ajoissa yhteyttä, jos nämä pennut kiinnostavat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti