lauantai 4. tammikuuta 2014

Hiekka-asiaa

Meillä on käytetty iät ja ajat paakkuuntuvaa mikrohiekkaa, eri merkkejä vähän vaihtelevasti. Ihan tyytyväisiä on oltu. Nyt kuluneen syksyn aikana allekirjoittaneen keuhkot alkoivat antaa merkkejä siitä, että hiekka pölyää liikaa. Lisäksi, koska emme ole tähän päivään mennessä löytäneet hyvää hajustamatonta mikrohiekkaa, nuo hajusteet ilmeisesti alkoivat ärsyttää hengitysteitä. Päätimme kokeilla karkearakeisempaa hiekkaa. Valinta osui ihme kyllä heti oikeaan! Olen ollut todella yllättynyt, miten hyvää tuo hiekka onkaan ollut. Tekee kyllä paljon isompia paakkuja kuin mikrohiekka, joten sitä kuluu enemmän ja on isompi homma raahata sitä kaupasta ja takaisin ulos roskikseen isompia määriä. Mutta mikä tärkeintä, koko talossa ilman laatu on selvästi parantunut, keuhkot kiittävät ja hiekka pitää hajut kurissa jopa paremmin kuin mikrohiekat. Kissatkin ovat ottaneet hiekan mukisematta vastaan. Käyttämämme hiekka on Compact caren karkearakeista hiekkaa, suosittelemme!

3 kommenttia:

 1. Ootko kokeillut puupohjaista hiekkaa? Meillä vaihdettiin mikrohiekasta Ököplussaan ja valinta oli oikein hyvä: hiekka ei pölyä läheskään niin paljon (eikä tuo puupöly tunnu ärsyttävän keuhkoja niin paljon kuin savipöly), hiekka on kevyttä ja halpaa ja pitää hajua hyvin. Kaikille kissoille puupohjainen ei tietysti ole mieluista mutta meillä vaihto sujui oikein mukavasti :).

  VastaaPoista
 2. On ollut käytössä vuosia sitten. Ei kestänyt omat eikä yhden kissan keuhkot sitä. Ja yks kissa alkoi kakkia saunaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ostettiin samaa hiekkaa! Tosi hyvin pitää hajut :) ei meijän mielestä kulkeudu ihan niin paljon ympäri taloa myöskään.
  T. Anniina, Emma + Sokeri & muu eläimistö

  VastaaPoista