lauantai 9. helmikuuta 2013

Legot kuntoon

Syksyn mittaan alkoi haista siltä, että Tyynelle oli tullut aika elämänsä ensimmäisen hammashoidon, 10-vuotissynttäreiden kunniaksi. Hampaat näyttivät varsin siisteiltä, mutta aivan takana oli hammaskiveä. Hieman liian myöhässä olimme liikkeellä, sillä yksi hammas jouduttiin poistamaan. Koiranen selvisi kuitenkin toimenpiteestä hyvin ja nyt kelpaa taas puhtaalla suulla maistella herkkuja. Samalla poistettiin otsan iholta pienen pieni ihopatti.

Kissoista Allun hampaat hoidettiin viime kesänä, ja Ennan ja Kiijan legot näyttävät vielä hyvältä. Sen sijaan Onnille oli kertynyt jo kohtalaisesti hammaskiveä ja hieman ikenetkin punoittivat, samoin Azilla oli hammaskiveä. Nämä kaksi vietiin hoitoon kuluneella viikolla, viikko Tyynen jälkeen. Onnilta poistettiin yksi hammas, mutta Azi selvisi pelkällä hammaskiven poistolla. Toimenpiteet sujuivat hyvin ja potilaat ovat virkeitä ja ruoka maistuu entiseen malliin. Suun huuhteluun määrätty Hexarinse sen sijaan on kaikkien mielestä ihan kamalan makuista. Aloittelemme hampaiden harjausharjoitukset lähiaikoina, kunhan Tyynen ja Onnin ikenet ovat parantuneet toimenpiteiden jäljiltä.


Halusin hoidattaa suut kuntoon paikassa, jossa anestesia ja hammashoito hoidetaan viimeisen päälle tarkasti. Niinpä potilaat asioivat Yliopistollisen eläinsairaalan suu- ja hammasklinikalla. Toimenpiteet tehdään inhalaatioanestesiassa ja suut kuvataan tutkimuksen yhteydessä. Maksaahan se tavanomaista enemmän, mutta laadusta saa maksaa, ei harmita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti