sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Näytelmävisiitti

Pitkästä aikaa olimme eilen näyttelyssä. Vuorossa oli oman yhdistyksemme Eryn perinteinen kesänäyttely Hyvinkään villatehtaalla. Näyttelyyn oli ilmoitettu Kiija, jolta puuttuu vielä muutamia ylimmän luokan sertejä ja joka voi nyt 7-vuotiaana osallistua myös veteraaniluokkaan, sekä nuorukainen Fasu. Tuomariksi meille oli arvottu hollantilainen Aleksey Schukin, mitä olenkin odottanut vuosia. Heppu kun tiettävästi tuntee rodun ja jopa mustasavuvärinkin!

Kiija on hyvässä kunnossa ja valmistauduimme näyttelyyn edellisiltana ottamalla rennosti kunnon löylyt. Kiija kun tykkää saunoa kanssamme. Kamat kasseihin ja rokotustodistuksen tarkistus varmuuden vuoksi. Ja sitten hiipikin kylmä hiki. Rokotukset umpeutuneet huhtikuun lopussa! Lahosta päästä kärsii tässä tapauksessa lompakko, olihan näyttelymaksut maksettu ja mamuskeli jäi lauantaiaamuna vetelemään hirsiä kun suuntasin Fasua hakemaan. Ei voi mitään, oma moka ja kyllä harmittaa! Varsinkin kun tuomari tosiaan tunsi rodun ja paikalla ollut ainoa kastraattinaaras oli sitten automaattisesti tuomarin paras.

Fasu haettiin siis aamulla Orivedeltä ja perille päästiin Hyvinkäälle. Fasu on hyvä matkustaja, kunhan ensimmäisten minuuttien turhautuminen boksiin joutumisesta helpottaa. Näyttelyhulina oli pienen mielestä jännittävää ja hieman pelottavaakin, mutta omassa häkissä oli varsin rentoa oleilla. Arvostelu ei kovin hyvin mennyt herran rimpuillessa, mutta EX1 toki saatiin. Paikalla oli myös kaksi muuta mustasavua: Katariinan kaunis Gerizah ja meidän I-pentujen isukki Emir perinteiseen tapaan kaverinsa kotikissa Ukon ja omistaja-Petran kanssa. Molemmat saivat hyvät arvostelut ja päivän kruunasi Emirin valinta tuomarin parhaaksi kastraattiurokseksi. Tyhjät pallipussukat herättivät huvittuneisuutta tuomarissa ja tuomarioppilaassa ja ilmeisesti iästä oli tällä kertaa etua, sillä kaikki muut kilpailijat olivat nuoria poikia ja Emir kyrmyniskoineen ja hurmaavine luonteineen vei voiton. Paneelissa ei toki ääniä enää tullut, mutta hieno saavutus kuitenkin!

Fasu on varsin lupaava poikanen

1 kommentti: