lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuosianalyysi


Kulunut vuosi oli meillä Iltavillilässä rauhaisa. Ketään ei tullut, ketään ei lähtenyt. Pentuja ei kotiin toiveista huolimatta syntynyt.

Enna
Tammikuulla Nupun pennut, eli Äffät, lähtivät maailmalle Helsingistä. Kaikki neljä ovat voineet hyvin ja ilostuttaneet perheidensä elämää, viesteistä päätellen, kuten jokaisen kasvattimme toivommekin tekevän. Kesäkuussa syntyivät Lailan pennut, Geet, yhteistyökodissa. Loppu hyvin senkin pentueen kohdalla, ja neidit lähtivät maailmalle syys-lokakuussa.

Omat kissat ovat olleet pääsääntöisesti terveinä Ennan hormonisekoiluja lukuun ottamatta. Ennalla on ollut myös hieman pissavaivoja, jotka nekin liittyivät mitä ilmeisimmin hormoniongelmiin, koska nyt leikkauksen jälkeen ei merkkailua ole enää esiintynyt. Azizan kanssa on kerran asioitu lääkärissä ummetuksen takia, samoin kuin Ennankin, mutta mitään vakavampaa ei onneksi ole sattunut. Kiijan astma oireilee pujoaikaan lievänä, samoin ilmojen kylmetessä syksyllä se on saanut hetkellisesti lääkitystä. Rasvahapot ovat auttaneet ihon kutinaan. Saamme olla kiitollisia, että vakavammilta vaivoilta on vältytty. Myöskään kasvattien osalta ei ole mitään hälyttäviä uutisia kuulunut, hyvä niin.

Kiija ja Allu ulkoilulla
Hiljaiselon syynä on allekirjoittaneen eläinlääkäriopinnot, joiden vuoksi aika on kortilla. Opiskelu, töissä käyminen ja jatkuva suhaaminen Helsingin ja Tampereen väliä vaatii omansa. Kissamäärä kotona ei tällä hetkellä voi kasvaa, joten ainakaan pariin vuoteen ei meillä tule pentuja syntymään. Mutta ehkä vielä jonain päivänä valmistun ja tilanne muuttuu! Onneksi kuitenkin ystävämme Tanjan luona Nuppu ja Fanni voivat hyvin ja jos hyvin käy, syntyy vuoden 2012 aikana kaksi Iltavilliä pentuetta. Ainakin Nupun masu on lupaavasti pyöristymään päin.

Jo ainakin vuoden ajan olemme etsineet uuttaa poikaa maailmalta, ja ehkäpä lopultakin tulevana vuonna sekin löytyy. ;) Kasvatuksesta kiinnostunut sijoituskoti on etsinnässä!

Kuva: Whitney Nickel
Iloitsemme myös siitä, että uusia kiinnostuneita potentiaalisia maukujen henkilökuntia ilmaantuu tasaiseen tahtiin. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää oman epyktiläisensä ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti