sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Geet maailmalla

Viikot vierivät vikkelästi ja on aika tehdä lopultakin G-pentueen yhteenveto. Kolmikosta Ninni (Iltavilli Galila Goldina) muutti jo syyskuussa omaan kotiinsa Helsinkiin. Ninni otti tuttuun Iltavillien tyyliin kotinsa heti haltuunsa ja nykyään kuulemma häntä kutsutaan myös "hurrikaaniksi", sen verran on vauhtia töppösissä. Ninni on ilmoitettu myös näyttelyyn Helsinkiin lauantaina 19.11. Toivotaan, että siitä tulee mukava päivä kissalle ja omistajalle, ja saamme jatkossakin ihailla kaunista Ninniä julkisestikin!

Mimmi muutti hieman Ninnin jälkeen Lappeenrantaan omaan kotiinsa ja hänen nimekseen tuli Tesla (Iltavilli Gamila Ghada). Tesla on kolmikon elegantein ja ehkäpä kaikkein energisin tapaus.

Lillille tehtiin sydämen ultraäänitutkimus Lahdessa lokakuun alussa. Ammattitaitoisesti pienikin pentu saatiin ultrattua Seppo Lambergin toimesta, ja syy Lillin sydämestä kuultuun sivuääneenkin selvisi. Sydämen kammioiden väliseinässä oli pieni aukko, josta veri virtaa hieman eri tavalla kuin sen pitäisi. Onneksi aukko oli kuitenkin pieni eikä sydämen toiminnassa ollut mitään vikaa. Kyseessä on yleisimpiä, ellei yleisin, kissoilla tavattava synnynnäinen sydänvika. Sen syytä ei tarkkaan tiedetä, mutta koska kuitenkin näinkin vakavasta asiasta on kyse, teimme päätöksen, että näistä kolmesta ei kukaan jatka sukuaan. Lillin tapauksessa tilannetta seurataan ja toivotaan, että reikä menee umpeen ajan myötä. Lilli saa elää normaalia elämää.

Loppujen lopuksi kaikki kävi niin hyvin kuin vain tässä tilanteessa voi käydä. Vika olisi voinut olla paljon pahempi. Lisäksi vielä kävi niin onnellisesti, että Lillistä tuli Giselle (Iltavilli Ghaliya Gharam) ja hän muutti Teslan kaveriksi Lappeenrantaan, mikä on varmasti molemmille tytöille mieluinen ratkaisu, ja myöskin omistaja tuntuu olevan sitä mieltä, että kaksi villikkoa on helpompi kuin yksi!

Kuva: Fox Marttinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti