sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kotikisat

Tänä viikonloppuna oli ohjelmistossamme perinteinen Pirkanmaan rotukissayhdistyksen syysnäyttely. Pirokin näyttelyt ovat muodostuneet jo tavaksi, sillä tokihan on kiva, että ei tarvitse aamulla kukonlaulun aikaan nousta ajamaan jonnekin kauas, ja kun lisäksi Pirokin näyttelyt ovat erittäin hyvin järjestettyjä ja useimmiten yhdessä Suomen parhaista näyttelypaikoista, niin miksipä emme osallistuisi. Tällä hetkellä näyttelyissä käyvä kissajoukkomme vain on harmillisen pieni, eikä Fanni edes ehtinyt muilta kiireiltään lähteä paikan päälle, joten paikalla olivat Kiija ja Emir sekä kasvateista henkilökuntineen paikalle Helsingistä saapunut Eppu, joka oli valmistunut pari viikkoa aiemmin SP titteliin Tallinnassa. Kyseessä kun oli ensimmäinen ylimmän tittelin saanut Iltavilli, järjestimme paikalle pientä naposteltavaa ja kuohujuomaakin.

Näytelmäpäivä lauantaina sujuikin varsin mukavissa merkeissä, moni poikkesi sankaria juhlimaan. Sankari itse otti homman varsin rennosti, tuttuun tyyliin.

Aamupäivällä kävimme Kiijan ja Emirin kanssa myös rotuesittelyssä esittäytymässä. Allekirjoittaneen mielestä kun näyttelyjen tarkoitus on myös esitellä kissoja yleisölle ja myös kasvattajalle nämä ovat hyviä tilaisuuksia tuoda rotua esiin, joten pyrimme aina osallistumaan, mikäli tällaisia järjestetään. Lauantaina kuulijoita oli vain muutama, mutta sunnuntaina enemmän.

Tuomarina Kiijalla oli lauantaina ruotsalaistäti Elisabeth Raab-Alvarson, jolla olikin mielenkiintoinen tyyli käskeä kaikki kissat ensin tuomarihäkkeihin odottamaan vuoroaan ja siitä sitten joko assari tai hän itse otti kissan pöydälle ja vasta siinä vaiheessa omistaja sai tulla mukaan. Tuomari oli aika vaitonainen, ja oikeastaan ainoa kommentti oli heti alussa: fantastic condition! Eipä ollut edes kampaa Kiijalle vilautettu... Serti tuli ja myöhemmin päivällä kutsu myös TP-valintoihin, josta vähitellen tiputettiin muita pois, kunnes jäljellä oli vain britti ja Kiija ja todella pitkään "Rabban" valintaa pohti, ja päätyi sitten lopulta brittiin. Emir sai sertinsä Charles Spijkerilta ja Eppu kunniamaininnan. Molemmat pojat pyydettiin myös TP-valintoihin, joita allekirjoittanut ei ehtinyt katsomaan, mutta hämmästys oli kohtalainen, kun Epun henkilökunta lampsi pois paikalta TP-lappua heilutellen! Spijker tykkäsi siis todella paljon Epun rakenteesta ja varsinkin lihaksikkaasta kropasta, vaikka väri onkin huono, eli haamukuviot eivät näy. Näin kasvattajan silmissä hopeatäplikkäänä Eppu olisikin melkoinen ässä noissa geimeissä, mutta savujen kanssa tilanne on toinen. Epun henkilökunnan pitämässä blogissa on myös selostusta päivän tapahtumista.

Lauantaina tuli myös hieman jumpattua, kun eräs paikalla ollut firma oli pistänyt Simplicity kissanhiekat todella hyvään tarjoukseen. Normaalisti noin 18 euroa maksava 15 kilon säkki maksoi nyt vain kympin! Allekirjoittanut investoi siis 150 kiloon hiekkaan ja raahasi ne omin lihasvoimin autolle, joka ei ihan lähellä hallia ollut. Kotona vielä säkit varastoon ja tänään aamulla selkälihakset ilmoittivatkin olemassaolostaan. Enemmänkin noin hyvällä hinnalla olisi voinut hiekkaa ostaa, mutta kantokyky ei kestänyt enempää.


Sunnuntaina Kiijalla oli vuorostaan Spijker, joka tykkäsikin mammasta yllättävän paljon. Serti tuli ja TP-valintaan kutsu, jonka tiesin turhaksi, koska vastassa oli muun muassa suunnilleen kaiken mahdollisen voittanut burma. Neljästä kastraattinaaraasta Kiija kuitenkin sijoitettiin toiseksi, burman mennessä paneeliin ja lopulta voittaessa senkin. Emirkin sai sertinsä ja kävi myös TP-valinnassa, mutta voiton vei aby. Taisi olla muuten sillä abyllakin Suprelorin nahan alla, koska senkään vertaa pallinrusinoita ei näkynyt kuin Emirillä! Eppu ei enää ollutkaan sunnuntaina paikalla ja allekirjoittaneen päivä kului hieman koulujuttuja lueskellen ja loput rahat ruokaostoksiin tuhlaten.

Mukava viikonloppu taas kerran Pirokissa, keväällä jälleen sinne. Alustavan suunnitelman mukaan, jos toiveita saa esittää, Kiija voisi eläköityä ensi kevään kotinäyttelyssä SP:nä ja ainakin kerran myös veteraaniluokkaan osallistuneena. Mutta siihen on vielä aikaa! Epun juhlien rääppiäisiä vietettiin kotiporukan voimin, muffinsseja jäi yli vaikka kuinka!1 kommentti: