lauantai 21. toukokuuta 2011

Pirokisaamassa


Viime viikonloppuna oli siis meillä ohjelmassa Pirokin näyttely Suomen parhaassa näyttelypaikassa, eli Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa, vai mikä se nimihirviö nykyään onkaan. Siis tutummin Pirkkahallissa. Paikalla oli vakiokokoonpanomme, eli Kiija ja Helsingistä junalla paikalle saapunut Fanni sekä Emir. Kiija kisaili ensimmäistä kertaa luokassa 4 ja sai molempina päivinä CAPS sertinsä. Valitettavasti lauantaina hieman piti ärhennellä ja sunnuntaina muuten vaan luimistella, joten sen kummempaa menestystä ei tullut. Kiija saa jäädä nyt ainakin parin kuukauden tauolle näyttelyistä, käymme ehkä Surokissa kokeilemessa heinäkuun lopulla, jos sittenkään.

Kiija tähystää. Suuresta näyttelystä huolimatta tilaa oli yllin kyllin eikä naapurit olleet iholla.
Fannilla oli lauantaina tuomarina juuri kolmoskategorian oikeudet saanut Olga Komissarova, joka kovasti Fannista tykkäsi ja lopulta hieman yllättäen valitsi neidin parhaaksi nuorekseen! Niinpä neiti joutui vielä paneeliin pyöriteltäväksi. Näyttelyn ollessa Euroopan suurin Maailmanvoittaja-näyttelyn jälkeen, oli kolmosen kissoja paneelissa peräti yhdeksän kappaletta ja riepottelua siis riitti. Suurkiitos Varpulle tuhatjalkaisen Fannin pitämisestä aisoissa! Ääniä ei paneelissa tullut. Suomen Egyptinmaut ry oli tuonut Kiijalle TP-mitalin Rurokin sijoituksesta, mutta koska allekirjoittanut ei mitaleita eikä pyttyjä halua, siirtyi mitali kätevästi Fannille.

Voittajan on helppo hymyillä?
Sunnuntaina Fanni sai totutun EX1 tuloksensa ja kävi toki myös TP-valinnassa kääntymässä, mutta Miran mieleen oli ocicatnuori enemmän. Ja ihan oikein Mira osasikin Fannin heikkoudet erottaa: suora profiili ja lättäpää, sekä hieman liian pyöreä silmät (silloin kun on jännää, on silmät liian isot ja pyöreät). Sunnuntaina myös ilmeisesti kolmosen tuomariksi aikova Sebastian Pruchniak halusi tutustua mauhun, ja kävi katsomassa kissojamme. Veimme myös Emirin ihmeteltäväksi hänelle, ihan jo senkin takia, että koska Mira tietää savun täplien näkymisen idean, saisi uusi tuomari tästä oikeaa tietoa. Nimittäin sunnuntaina Emir sai jälleen kerran haukut liikaa näkyvistä haamukuvioista Lone Lundilta. Vaikka pojallahan ne eivät näy riittävän hyvin... Näin järkevää on mustasavujen näyttelyttäminen FIFéssä! Täti oli kuitenkin ilmeisesti sen verran epävarma asiastaan, että sertiä ei evännyt ja niinpä Emir valmistui sunnuntaina Grand International Championiksi! Onnea Petra ja kiitos Emirin näyttelyttämisestä! Emir on kautta aikojen toinen GIC Iltavilli heti isoäitinsä Azizan jälkeen ja kolmas tämän tasoisen tittelin saavuttanut kasvattimme, kun GIP velipoika Eppu huomioidaan. On sääli, että Enna ei näyttele enää, sillä muuten olisi meillä mainio grand int trio kasassa tässä savuisessa sisaruskolmikossa.

GIC Iltavilli Emir Ehsan. Kuva: Heikki Siltala
Näyttely oli järjestelyiltään jälleen kerran varsin sujuva, vaikka lauantain megalomaaninen kissamäärä aiheutti todella hitaasti etenevän paneelin (kakkosen kissoja oli paneelissa kerrallaan 12 ja kolmosiakin siis 9). Sunnuntaina kuitenkin päästiin kotiin jo viiden maissa. Syksyllä taas lisää Pirokkia!

1 kommentti:

  1. Kyllä on veljekset saman näköiset, ja näytelmätilanteessa silmätkin yhtä pyöreinä! <3

    VastaaPoista