sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Reissu Pohjanmaalle

Koska allekirjoittanut oli sössinyt Nupun näyttelyilmoittautumiset URK:n näyttelyyn, piti naimalupaa lähteä hakemaan Seinäjoelta Pohjanmaan Rotukissayhdistyksen näyttelystä. Varmuuden vuoksi ilmoitin Nupun myös siitoshyväksyntään, jotta pääsisimme astuttamaan sen mahdollisimman pian. Matka lakeuksille alkoi perjantai-iltana, ja koska allekirjoittanut on kovin väsynyt ja laiska, menimme junalla. Nuppu ja kokemusta hankkimassa ollut tyttärensä Fanni matkasivat henkilökuntansa suosiollisella avustuksella Helsingistä ja allekirjoittanut ponnisti samaan junaan Tampereelta. Matka Seinäjoelle sujuikin rattoisasti ja perillä hotellissa olimme yhdeksän jälkeen illalla. Hotelli Lakeus sijaitsi aivan rautatieaseman lähellä ja siellä oli varsin avulilas henkilökunta ja kerrassaan loistava aamiainen. Sen sijaan seinät olivat paperia ja meidän seinänaapurimme saapuivat huoneeseensa hieman ennen kello neljää aamulla jatkamaan iltaa. Onneksi allekirjoittaneella oli korvatulpat mukana ja Fannin ja Nupun henkilökunta vaikuttaa olevan sitkeäunista sorttia.

Lauantaina sitten hurautimme raviradalle taksilla ja näytelmäpäivä lähtikin sujumaan ihan mukavasti. Nupun siitostarkastus oli heti aamusta ja sen jälkeen olikin viikonlopun tavoite saavutettu. Paikalla oli lisäksi kaksi muutakin mauta, Chai-lai kissalan Kaunis-Weera ja kokeneempaa kaartia edustava Khety-rouva. Tuomariksi meille oli annettu ruotsalainen Hans Lindberg, jolla ei ollut kissoista muuta sanottavaa kuin että kaikki oli excellentiä mutta Nupun nenän ruskea sävy oli ehdoton nou nou ja setä kertoi näkevänsä samaa sävyä myös Fannin selässä. "If you are unlucky, this kitten will get more rufism in her nose later." Teki mieli tuumata, että sittenhän asiat ovat hyvin, jos tuollainen seikka tekee minusta epäonnisen. Niin moni muu asia on itselle tärkeämpi. Weera sai sertinsä ansaitusti ja Nuppu sai Ex2-tuloksen ja Weera oli myös VP. Kaunis kissa kyseessä onkin!Fanni ei turhia jännitä.

Iltapäivä venyi turhan pitkäksi ja tekeminen oli kortilla, mutta näyttely päättyi kuitenkin aika pian viiden jälkeen. Meille jäi siinä sitten hyvin aikaa ajella rautatieasemalle, todetaksemme, että juna on ainakin puoli tuntia myöhässä. Tunnin odotus asemalla, sitten pääsimme matkaan. Nuppu ja Fanni ovat kyllä todella reippaita ja kilttejä matkustajia!


Nuppua koko homma hieman tympäisi.

Tämän reissun myötä Nuppu myös eläköityi näyttelyistä toistaiseksi ja siirtyy pian mammalomalle, jonka jälkeen se steriloidaan. Ehkä sitten kastraattiluokissa aikanaan saamme häntä vielä ihailla!

1 kommentti: