torstai 21. huhtikuuta 2011

PetExpo

Kulunut viikko on ollut kovin kiireinen, joten vasta nyt ehdimme raportoimaan viime viikonlopun PetExpon reissustamme! Allekirjoittanut matkasi lauantaiaamuna Helsingin Messukeskukseen Emirin henkilökunnan kyydillä ja karvajoukoissa mukana olivat Kiija, Emir ja kotikissapoika Ukko. Retkueeseen liittyi vielä Fanni Helsingin päässä. Edessä oli kahden päivän mittainen CFA näyttely, kaksi kehää molempina päivinä. Kuten tarkkamuistisimmat saattavat muistaa, ei ole montakaan viikkoa siitä, kun manailin Kiijan jäävän tauolle kehänäyttelyistä. No, suorastaan ilmainen ilmoittautumismaksu ja viime hetken tuomarimuutos käänsivät pään. Kiijan viikonloppu sujui siis näyttelyhäkissä nukkuen. Häkit oli järjestetty isoksi kehäksi, me sisäpuolella ja yleisö ulkopuolella. Rauhan turvaamiseksi ripustin yleisön puolellekin verhon toiseen reunaan, toi hieman turvaa enemmän.Lauantaina tuomareina olivat amerikkalainen Gary Veach, joka oli tykännyt Kiijasta aiemmin, ja hollantilainen Arie Groenewegen, joka pelkää Kiijaa. Garyn kehä oli onneksi ensin. Koska näyttelyhallissa oli tilavaa, ei Kiijan tarvinnut nähdä toisia kissoja, ja käyttäytyminen olikin aivan asiallista. Garylta irtosikin kolmanneksi parhaan kaikkien rotujen Premierin sija, ja kaikkien kastraattien joukossa Kiija oli kymmenes, mikä oli oikein hyvä sijoitus! Tästä innostuneena allekirjoittanut kiikutti Kiijan myös Arien pöydälle, mikä ei ollut ollut ensin tarkoituskaan, mutta koska Kiija kerran avasi suunsa hyvin kevyeen sähinään, kävi tie häkkiin takaisin sukkana. Hassu tuomari. Fannin hieman raidallista kylkeä Gary puolestaan hieman moitti, joten Fanni oli hänen kymmenestä pennustaan yhdeksäs. Arie puolestaan tykkäsi Fannista valtavasti, valiten neidin peräti neljänneksi parhaaksi pennukseen!

Emir kilpaili leikkaamattomien aikuisten sarjassa, mikä onkin kaikkein suurin kissamäärältään. Mahtava näyttelyluonne ja esiintyminen eivät kuitenkaan riittäneet GC-pisteisiin tällä kertaa. Alla olevassa kuvassa Emir esittelee taitojaan sunnuntain toiselle tuomarille, saksalaiselle Michael Schleissnerille. Kyseinen tuomari tunnusteli poikakissojen kivekset ja allekirjoittanut joutui hänelle selittämään Emirin pienten rusinoiden taustaa tuomarin kysyessä, onko kissa kastroitu...Fanni kilpaili numerolla 12 ja odottaa tässä omaa vuoroaan.


Sunnuntain toinen tuomari oli yhdysvaltalainen Nancy Dodds, josta meillä ei ollut aiempaa kokemusta. Hänkin tykkäsi Fannista valtavasti, ja sijoitus oli jälleen neljänneksi paras pentu! Ja Fanni taisi olla itse asiassa paras suomalainen pentu tässä kehässä häviten vain kaikki kehät voittaneelle mustalle persialaiselle ja kahdelle exoticille.


Koska Kiija ja Fanni ovat varsin erityyppisiä, ei allekirjoittanut odottanut Doddsin tykkäävän Kiijasta, mutta toisin kävi. Kiija oli hänen toiseksi paras Premierinsä ja peräti kahdeksanneksi paras kastraatti! Sunnuntain kääntyessä kohti iltaa alkoivatkin kissat peittyä ruusukkeiden taakse häkeissään.


Vaikka paikalla oli valtavasti yleisöä ja lapsia, meidän kannaltamme ikävintä oli muutaman näytteilleasettajan lasten holtiton riehunta, mikä säikäytti Fannin pahanpäiväisesti sunnuntaina. Viimeisessä kehässään Fanni olikin pelokas ja sijoitus oli kymmenes (sunnuntaina pentuja oli paikalla 11). Toivotaan, ettei mitään pysyvää traumaa jäänyt pikkuiselle kaunottarelle!

Kissojen kanssa samassa hallissa oli jyrsijöitä ja lintuja. Hyvä idea? Papukaijojen rääkyminen ei näyttänyt kaikkia kissoja oikein miellyttävän. Vähintään yhtä loistava idea oli ilmapallojen jakaminen ja niiden kuskaaminen eläinpuolelle lapsimessuilta. Tasainen pauke kävi koko viikonlopun niiden puhkeillessa.


Lauantain ja sunnuntain välisen yön olimme Kiijan kanssa hotellissa, mikä sujui jo vanhalla rutiinilla. Herätyksiä parin tunnin välein ja sitten aamuseitsemältä Mamuskia kyllä olisi nukuttanut niiiiin makeasti! Kaiken kaikkiaan ihan mukava viikonloppu. Tiedossa oli, että hässäkkää isoilla messuilla piisaa, joten siihen nähden kaikki menikin ihan hyvin. Cat Fanciers of Finland järjesti jälleen hienon näyttelyn, kiitos siitä heille! Kiijan plakkariin napsahti siis jälleen muutama GP-piste, joten kai meidän tarvii vielä jatkaa elokuussa taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti