sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kalasoppa

Palveluskunta on jo jonkin aikaa suunnitellut akvaarion hankintaa. Ihan omasta mielenkiinnosta ja miksipä ei kissoillekin ajanvietteeksi. Paljon pohdintoja ja suunnitelmia tehtiin, aika isoa allasta ensin mietittiin, mutta päätettiin kuitenkin ensin hankkia pienempi purkki ja katsoa, onko tämä meille sopiva harrastus. Eilen käytiin ostamassa 128 litran allas jalustoineen ja vehkeineen. Kaikkien piti käydä tutkimassa tilanne, mutta isompaa huomiota laitos ei ole vielä herättänyt.

                                                                                
Hiekat ostettiin myös ja niitä pesiessä kuluikin ilta. Vedet laitettiin eilen illalla, samoin kuin vedenparannusaine ja bakteeriliuos oikeanlaista tasapainoa rakentamaan. Sameus oli hieman vähentynyt yön aikana ja lämpötila noussut haluamallemme tasolle. Halpispaketin lämmitin siis ainakin näyttää toimivan ihan hyvin ja suodatinkin puhkuu aikamoista virtausta altaaseen.Huomenna lienee sitten ensimmäisten kasvien ja ehkäpä jo muutaman kalankin vuoro!

OT: Taisteltuani tunnin näiden kuvien ja tekstin keskitysten kanssa luovutan ja laitan myös tekstit keskitetysti, koska muuten en saa ylintä kuvaa keskelle millään. Miksi ei voi olla yksinkertaisia editoreja, miksi kaiken pitää olla niin automaattista ja itsestään muotoilevaa? Prkl.

3 kommenttia:

 1. Kävin kommentoimassa päivällä tänne, mutta kommentti ilmeisesti ei tullut perille. :( Mulla on varastossa kaksi pientä akvaarioa, jotka toimi ennen edesmenneen hamsterin terraarioina. Jos teidän kalat lisääntyyn liikaa, niin voin ottaa pari sijoitukseen. ;D Tosi hyvännäköinen yhdistelmä tuo teidän akvaario+ jalusta. En tiennytkään, että voi ostaa tuollaisen koko setin. Kätevää!

  VastaaPoista
 2. Ei oo tullu edellinen kommentti. :-/
  Joo, on noita monenlaisia settejä saatavilla, otettiin tuollainen helppo ratkaisu jalustan suhteen. En kylläkään usko, että meillä kalat pääsee lisääntymään, mutta hyvä tietää, että on sijoituskoti valmiina! :D

  VastaaPoista
 3. Mulla oli aikoinaan miljoonakaloja ja ne kyllä lisääntyi kuin kanit. Aluksi oli vain kolme kalaa ja jonkin ajan päästä niitä olikin jo 20. :D

  VastaaPoista